Skip to content
 

Wat bieden wij aan

Wij leveren per jaar 3 á 4 heerlijke veelzijdige vleespakketten bestaande uit al het vlees dat een koe bevat.
 
Het Rosanderund is een Hereford (zie www.hereford.nl). Herefordvlees is licht gemarmerd, dat wil zeggen doorregen met kleine vetadertjes, die smelten tijdens het bakken en geven zo het vlees een extra malse en sappige smaak mee.  

Ieder vleespakket is rond de 5 kilo

Ons vleespakket bevat diverse soorten vlees en omvat het gehele rund: haasbiefstuk, kogelbiefstuk, Hollandse biefstuk, entrecote, sukadelap, rib eye, riblap, braadvlees, stoofvlees, schenkel, verse worst/saucijzen, hamburgers en gehakt. 

Een pakket past in een gewone diepvrieslade. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit te behouden en is voorzien van een etiket. Wij verdelen het vlees over pakketten van ongeveer 5 kilo. We rekenen €18,50 per kilo.

Delen-van-de-koe-nl-1170x827
Paketten2

 

Waar zit het vlees

Hiernaast zie je een afbeelding van de website “Meer Weten Over Eten” waar je duidelijk kunt zien waar elk stukje vlees zich bevindt. Wat opvalt, is dat het vlees varieert van suddervlees (de hals) naar mals vlees (de schouder). Vervolgens komt het stoofvlees (het middenstuk) en daarna weer het malse vlees (de lendenen en bil).  Daarnaast zijn er nog twee speciale stukjes vlees, zoals de longhaas en bavette, die bijzonder mals zijn.

Biefstukjes & Entrecotes

Heerlijke Hollandse Biefstukjes en Entrecotes

Perfect om te braden of te grillen, deze stukken vlees zijn ideaal voor een smaakvolle maaltijd.

Rosbief & Rib Eye

Ook heerlijk om te braden of te grillen, deze stukken vlees zijn perfect voor een smaakvolle maaltijd.

Sukadelap & Stoofvlees & Braadvlees

Stoofvlees en riblappen braad je heerlijk aan in boter en/of olie. Vervolgens laat je het lange tijd op het vuur staan, zodat het vlees uit elkaar valt en heerlijk mals wordt.

Hamburgers & Worstjes

Perfect voor wanneer je snel iets wilt bereiden en toch wilt genieten van een heerlijk stukje vlees.

Schenkel

Heerlijk om een soepje van te trekken en uren te laten sudderen voor een rijke smaak.

en nog veel meer

Onze heerlijke gehakt is perfect voor het maken van smakelijke gehaktballen of als toevoeging bij de pasta! Wist je dat van één koe meer dan 600 stukken vlees komen?

Tips

Invriezen

Vries het vlees zo snel mogelijk in.

Ontdooien

Ontdooi het vlees zo langzaam mogelijk, bij voorkeur in de koelkast. Eventueel kan het ook in koud water, maar nooit in heet water, want dan begint het vlees al te garen en verliest het veel vocht.


Braden en Grillen

Biefstukken, entrecotes, rib eye en rosbief kun je braden of grillen tot de gewenste gaarheid (rood, rosé, well done, etc.). Je kunt met je vingers voelen hoe gaar het is: als het vlees nog zacht is en makkelijk in te drukken, is het nog rood of rosé. Als het niet meer in te drukken is en hard aanvoelt, is het well done. Medium zit daar precies tussenin.

Je kunt het vlees ook kort aanbraden en vervolgens laten rusten in de oven op een lage stand (max 150°C, en als je geen haast hebt, nog lager) totdat het van binnen de gewenste gaarheid heeft. Met een kerntemperatuurmeter wordt het nog makkelijker: rood tot +/- 53°C, rosé tot 58°C, well done tot 65°C of meer. Dat laatste is eigenlijk wel zonde. 

Stoofvlees

Stoofvlees en riblappen braad je aan in boter en/of olie. Voeg daarna water, rode wijn, bier of bouillon toe, samen met kruiden zoals laurier. De duur hangt af van de temperatuur: bij lage temperatuur (bijvoorbeeld 60°C kerntemperatuur) duurt het wel 4 tot 5 uur. Gebruik dan een vlamverdeler onder je braadpan. 

Braadvlees

Braadvlees kun je kort braden of behandelen als stoofvlees.

Vloerkleden

Wil je van de huid van de koe een mooi vloerkleed? Wij kunnen je in contact brengen met een looier. 

Dit zie ik zitten

Ga naar onze contact pagina om je aan te melden voor vleespakketten